Simplu, gustos si de primavara.
E foarte usor de preparat gulia umpluta. Dupa ce le spalam bine, separam frunzele de bulb, aruncam tulpinile lemnoase, pastram pe cele fragede si blansam in apa fiarta cu sare pentru cateva minute, frunzele mari - cele care vor fi umplute.
Scobim guliile si le umplem cu compozitia de carne de vita + orez + ceapa si condimente. Umplem si frunzele blansate, scurse bine de apa. Le asezam intr-un vas care se poate pune in cuptor, acoperim cu apa si vin alb in proportie de jumi-juma, sare si o lingurita de zahar.
Se pune in cuptor pentru o ora, poate o ora si jumatate - depinde de cuptor - initial acoperit si descoperit de la jumatatea timpului de gatire. Dupa ce sunt gata facem ingrosala din smantana, zeama de lamaie si amidon alifiate cu zeama ramasa in vasul cu gulii.
Servim cu marar verde si proaspat, smantana cea vesnica si multa pofta.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii