Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga paprika si se mai prajeste un minut pana devine fragranta, apoi se pune carnea de pui condimentata. Se prajeste pana devine carnea opaca, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se face focul mai mic, incat sa fiarba incet.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca va place mai picant, puteti pune parte din paprika iute si restul dulce.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il...
File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legumeSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii