Gulas a la maxim

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de porc mai grasa – 500 g
  • Carne vita – 500 g
  • Carnati afumati de porc – 200 g
  • Costita afumata – 300 g
  • Cartofi - 2 kg
  • Bulion de rosii – 500 g
  • Boia de ardei dulce – 10 g
  • Ardei iute – 2 buc
  • Ardei gras – 5 buc
  • Ardei capia rosu – 3 buc
  • Ienibahar, cimbru – dupa gust
  • Ceapa – 5 buc mari
  • Usturoi – 2 capatani
  • Galuste gris mici – 300 g
  • Patrunjel verde si marar – cate doua leg
  • Piper dupa gust
  • Maghiran, oregano – dupa gust
  • Boia de ardei iute 20 g

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;

Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;

Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;

Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;

Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;

Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;

Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;

Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;

Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;

Se mai fierbe 10 minute ;

Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .

Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .

Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie