Gulas a la maxim

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de porc mai grasa – 500 g
  • Carne vita – 500 g
  • Carnati afumati de porc – 200 g
  • Costita afumata – 300 g
  • Cartofi - 2 kg
  • Bulion de rosii – 500 g
  • Boia de ardei dulce – 10 g
  • Ardei iute – 2 buc
  • Ardei gras – 5 buc
  • Ardei capia rosu – 3 buc
  • Ienibahar, cimbru – dupa gust
  • Ceapa – 5 buc mari
  • Usturoi – 2 capatani
  • Galuste gris mici – 300 g
  • Patrunjel verde si marar – cate doua leg
  • Piper dupa gust
  • Maghiran, oregano – dupa gust
  • Boia de ardei iute 20 g

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;

Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;

Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;

Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;

Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;

Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;

Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;

Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;

Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;

Se mai fierbe 10 minute ;

Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .

Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .

Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider