Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;
Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;
Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;
Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;
Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;
Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;
Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;
Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;
Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;
Se mai fierbe 10 minute ;
Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .
Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .
Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .
Acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am facut de ziua lui Denis, un tort care initial a vrut sa fie altceva si pentru...
Desert tort 16 aniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii