Gulas a la Jamie Oliver

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Gulas a la Jamie Oliver

Ingrediente

  • 500 g gulas de strut;
  • 250 g ceapă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 ardel rosu;
  • o mana de ciuperci brune;
  • o mana de buchetele de conopida;
  • 2 roşii;
  • crenguţe de maghiran proaspăt;
  • ulei de măsline;
  • 1 lingură de boia;
  • 1 ½ litri supă de oase de vita;
  • ½ lingură seminţe de chimen;
  • oţet din vin;
  • 1 lingură pastă de tomate;
  • 200 g cartofi;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel verde;
  • smântână(opţional);

Mod de preparare

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul , iar ardeiul gras se taie în cubuleţe. Se toaca roşiile, apoi se aleg frunzele de maghiran si se toaca.
Intr-o cratiţă mare, se toarna ulei şi se soteaza puţin ceapa, usturoiul şi ardeiul gras, până se înmoaie, dupa care se adauga carnea de strut şi se continua fierberea până când se rumeneşte, iar legumele sunt bine fierte. Se pune boiaua şi se fierbe încă 2 minute, apoi se toarna 200 ml de supă de vită. Se lasa să dea în clocot, apoi se fierbe totul până când compoziţia îşi reduce volumul la jumătate. Se adauga maghiranul, chimenul, un strop de oţet, roşiile, pasta de tomate şi se condimenteaza bine cu sare şi piper, după gust.
Se toarna suficientă supă pentru a acoperi ingredientele şi se fierbe la foc mic până când carnea şi legumele sunt moi.
Cubuleţele de cartofii, buchetelele de conopida si ciupercile brune taiate se adauga în mâncare, plus restul de supă de vită si se fierbe la foc mic până când se fierb cartofii. La final, se presara mult patrunjel proaspat tocat si optional, se poate servi cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie