Gulas a la Jamie Oliver

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Gulas a la Jamie Oliver

Ingrediente

  • 500 g gulas de strut;
  • 250 g ceapă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 ardel rosu;
  • o mana de ciuperci brune;
  • o mana de buchetele de conopida;
  • 2 roşii;
  • crenguţe de maghiran proaspăt;
  • ulei de măsline;
  • 1 lingură de boia;
  • 1 ½ litri supă de oase de vita;
  • ½ lingură seminţe de chimen;
  • oţet din vin;
  • 1 lingură pastă de tomate;
  • 200 g cartofi;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel verde;
  • smântână(opţional);

Mod de preparare

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul , iar ardeiul gras se taie în cubuleţe. Se toaca roşiile, apoi se aleg frunzele de maghiran si se toaca.
Intr-o cratiţă mare, se toarna ulei şi se soteaza puţin ceapa, usturoiul şi ardeiul gras, până se înmoaie, dupa care se adauga carnea de strut şi se continua fierberea până când se rumeneşte, iar legumele sunt bine fierte. Se pune boiaua şi se fierbe încă 2 minute, apoi se toarna 200 ml de supă de vită. Se lasa să dea în clocot, apoi se fierbe totul până când compoziţia îşi reduce volumul la jumătate. Se adauga maghiranul, chimenul, un strop de oţet, roşiile, pasta de tomate şi se condimenteaza bine cu sare şi piper, după gust.
Se toarna suficientă supă pentru a acoperi ingredientele şi se fierbe la foc mic până când carnea şi legumele sunt moi.
Cubuleţele de cartofii, buchetelele de conopida si ciupercile brune taiate se adauga în mâncare, plus restul de supă de vită si se fierbe la foc mic până când se fierb cartofii. La final, se presara mult patrunjel proaspat tocat si optional, se poate servi cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Drob de pui
2
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
5
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Parteneri
Deserturi fursecuri motate
Bucataras.RO

Deserturi fursecuri motate

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...

Deserturi fursecuri motate
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri