Spalati, curatati si feliati cartofii.
Puneti-i la fiert, 10 min, in apa usor sarata, scurgeti-i si lasati-i la racit.
Daca folositi broccoli proaspata, spalati-l, desfaceti-l in buchetele si fierbeti-l in apa sarata, doar cat sa se inmoaie putin.
Daca folositi broccoli congelata, pregatiti-l sa fie la indemana, pus la scurs, intr-o strecuratoare avand grija sa nu aiba gheata sau zapada pe el.
Intre timp prajiti, intai baconul si slaninuta, taiate feliute subtiri, apoi adaugati si caliti ceapa tocata, iar spre sfarsit usturoiul pisat si verdeata taiata marunt.
Cand totul este bine calit presarati faina sau amidon si dupa ce omogenizati adaugati repede laptele si mai lasati la fiert pe foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Sarati, piperati dupa gust si lasati la racit.
Ungeti bine cu unt o forma termorezistenta, asezati intr-un strat cartofii, repartizati uniform buchetelele de broccoli si turnati deasupra sosul pregatit.
Presarati cascavalul ras si decorati cu felii de mozzarella (facultativ)
Dati la cuptorul incins, in zona de mijloc, la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Am primit de la soacra mea niște căpșuni mici și aromate și am păstrat câteva pentru un tortuleț, iar restul...
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolataInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii