Ficatei cu Sos Alb

Complexitate
redusa
Ficatei cu Sos Alb

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 900 ml smantana
  • 2 capatani potrivite de usturoi
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingurita cu faina
  • o lingura cu cimbru uscat
  • vegeta
  • piper si sare se pun dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o tigaie de preferabil de teflon, iar cand s-a incins putin se pun ficateii. Se calesc putin pe ambele parti, pana cand isi vor face o usoara crusta, dupa care se pune apa si se lasa sa se patruinda.

Ficateii se prepara la foc mediu. Cand s-au patruns pe jumatate se adauga cimbrul, iar cand acestia s-au patruns bine se adauga piperul, sarea si vegeta. Acestea se adauga dupa gust.

Separat se amesteca usturoiul zdobit, faina si smantana. Se ia zeama de la ficatei si se pune treptat peste smantana si usturoi, pentru a dilua smantana si pentru a nu se zaurdii in momentul punerii acesteia peste ficatei. Smantana se pune incet in tigaie, amestecand continuu. Cand s-a legat bine sosul se opreste focul.
Ficateii se servesc cu mamaliga si dupa preferinta se pot servii langa diverse muraturi.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc