Taiati ficatul in lamele subtiri de circa 1 cm grosime sau cubulete.
Topiti untul si caliti ceapa tocata pana se inmoaie si devine galbuie. Adaugati ficatul si fierbeti in suc propriu, la foc mic, pana este facut, amestecand mereu. La nevoie, completati cu cateva linguri de apa calda. La sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust, apoi luati de pe foc si pastrati la cald.
Separat, puneti intr-o tigaie vinul si patrunjelul tocat, pe foc mic si aduceti la punctual de fierbere, clocotind amestecul 1-2 min. Pentru a imbunatati gustul sosului, va recomand sa adaugati la sfarsitul fierberii, otetul.
Preparatul se serveste imediat, avand ficatul asezat pe un platou cald sau farfurii incalzite, stropit cu sosul fierbinte, luat atunci de pe foc si turnat peste acesta.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAceastă rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...
Piept de pui cu sos gorgonzolaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii