Fasolica in crusta de paine

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Fasolica in crusta de paine

Ingrediente

  • 500 g fasole alba;
  • scarita afumata;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • sare, piper
  • 1/2 ardei kapia;
  • 1 lingurita boia dulce;
  • 2 lingurite bulion;
  • cimbru;
  • 1 paine de casa;

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a prepara fasolea, o vom pune la inmuiat intr-o oala cu apa, pana dimineata.
Fasolea inmuiata se pune intr-o oala cu apa impreuna cu scarita afumata, morcovul, jumatate de ceapa taiata marunt si ardeiul kapia.
Separat, calim cealalta jumatate de ceapa pana devine sticloasa, adaugam bulionul si turnam compozitia peste fasole.
La final, condimentam cu sare, piper, cimbru. Mai lasam sa traga 2-3 clocote, dupa care oprim focul si lasam sa se raceasca.
Si pentru ca aveam faina si drojdie in casa si de mult aveam in plan reteta aceasta, am framantat repede o coca si am facut paine de casa in care am servit fasolica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)