Fasole fandosita cu muraturi pane

Portii
8
Timp pregatire
780 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Fasole fandosita cu muraturi pane

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe,
  • cca 500 g muraturi (castraveti, conopida, ceapa, fasole verde, gogonele, pepenasi),
  • rondele de orez expandat,
  • cca 500 g scaricica afumata,
  • 3 oua,
  • 150 g pesmet,
  • 100 g faina,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • aproximativ 50 g piure de sfecla.

Mod de preparare

Se pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180 grade pentru circa 15 minute.Intre timp se pune la copt si o sfecla mica. Dupa ce a fiert fasolea se scurge apa si se blendeaza cu putin ulei, cei doi catei de usturoi si sare dupa gust.O parte din fasole o blendam si cu putina sfecla.Apoi urmeaza surpriza: se taie muraturile felii sau cuburi mai mari, se tavalesc prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.Se pune cu posh-ul fasole pe fiecare rondea de orez. Se serveste cu pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)