Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare
Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde), lasam sa se prajeasca fara sa se arda, la foc foarte mic.
Adaugam felii de cirnat (cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere.
Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.
Lasam sa fiarba pina cind sosul scade.
* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata, nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna.
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei.
Reteta este o interpretare a retetei Fasole cu carne dupa cartea de bucate romanesti a Silviei Jurcovan unde carnea a fost inlocuita cu cirnat proaspat.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateVa prezint un desert clasic si anume, salam de biscuiti .Exista multe retete a acestui salam,insa eu o fac dupa metoda...
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuciUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii