Fasole Boabe (Borlotti) cu Cirnati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fasole Boabe (Borlotti) cu Cirnati

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 farfurii fasole boabe, proaspata, curatata din teci
  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpina de telina
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 1 lingurita de concentrat de rosii
  • 2 rosii uscate (la soare) si conservate in ulei taiate marunt (sau in lipsa lor 1-2 rosii fara pielita taiate cuburi) sare
  • Ulei
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare

Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde), lasam sa se prajeasca fara sa se arda, la foc foarte mic.

Adaugam felii de cirnat (cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere.

Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.

Lasam sa fiarba pina cind sosul scade.
* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata, nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna.
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei.

Reteta este o interpretare a retetei Fasole cu carne dupa cartea de bucate romanesti a Silviei Jurcovan unde carnea a fost inlocuita cu cirnat proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert prajitura cu caise si zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola