Punem fasolea la fiert in apa rece cit sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare
Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei** impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde), lasam sa se prajeasca fara sa se arda, la foc foarte mic.
Adaugam felii de cirnat (cel folosit de mine este foarte aromat, un cirnat proaspat de porc). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cit sa acopere.
Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.
Lasam sa fiarba pina cind sosul scade.
* eu am folosit ceapa verde cu partea alba mai dezvoltata, nu chiar ca cea care se maninca primavara in salata dar nici ceapa uscata de iarna.
** daca cirnatul vostru este foarte gras puteti sa puneti mai putin ulei.
Reteta este o interpretare a retetei Fasole cu carne dupa cartea de bucate romanesti a Silviei Jurcovan unde carnea a fost inlocuita cu cirnat proaspat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii