Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o.
Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic.
Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa.
In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa.
Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, usturoiul tocat marunt, dafinul, cimbrul si cuisoarele. Sarati si piperati. Turnati putina apa calda, cat sa acopere fasolea si lasati sa fiarba la foc foarte mic, in clocote mici, timp de 1 ora.
Intepati carnatii cu o furculita si aranjati-i peste fasole.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit inca 30 min sau pana ce fasolea este facuta.
Adaugati restul de unt si serviti imediat.
Fierberea lenta si prelungita, da savoare fasolei, totusi aveti grija sa nu o lasati sa fiarba prea mult.
Daca v-a ramas fasole, se poate pune la congelator.
Sau puteti face un piure cu mixerul, sa-i adaugati putina apa, obtinand astfel o supa gustoasa.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieO reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval, o garnitura simpla si gustoasa, perfecta pentru a fi servita...
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascavalO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii