Drob de iepure cu mousse de conopida

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Drob de iepure cu mousse de conopida

Ingrediente

  • Pentru drobul de iepure:
  • Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Cimbru si oregano dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
  • Pentru mousse-ul de conopida:
  • 1 conopida
  • Sare si piper alb dupa gust
  • 50 gr unt gras 82% grasime
  • 50 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire, se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa, taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins, la 175 grade C si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.

Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la steamer (aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/paseaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Biscuți cu Nutella și topping de susan
Bucataras.RO

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Cam asta trebuia să iasă http://dlicedorient.blogspot.fr/2012/10/biscuits-sesame.html, sunt pe aproape ;) Data viitoare...

Biscuți cu Nutella și topping de susan
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii