Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie
Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui

Ingrediente

  • 2 dovleci placintari
  • 500 de grame piept pui
  • 200 de grame galbiori (eu am avut congelati)
  • 200 de grame paste tricolore
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă verde
  • ghimbir ras
  • 50 de grame unt
  • Sare, piper, ulei de măsline
  • Câteva fire de cimbru
  • 150 de ml vin roșu dulce
  • 1 gogosar
  • 2 căței de usturoi
  • cremă de brânză cu verdeata
  • 1 cutie smantana dulce lichida
  • Mozzarela

Mod de preparare

Odată cu sosirea toamnei, au venit și " vestitorii" ei, " dovlecii"...de-abia așteptam să mă bucur de dulceata și savoarea lor, pregătind o rețetă, improvizație proprie!
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca