Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie
Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui

Ingrediente

  • 2 dovleci placintari
  • 500 de grame piept pui
  • 200 de grame galbiori (eu am avut congelati)
  • 200 de grame paste tricolore
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă verde
  • ghimbir ras
  • 50 de grame unt
  • Sare, piper, ulei de măsline
  • Câteva fire de cimbru
  • 150 de ml vin roșu dulce
  • 1 gogosar
  • 2 căței de usturoi
  • cremă de brânză cu verdeata
  • 1 cutie smantana dulce lichida
  • Mozzarela

Mod de preparare

Odată cu sosirea toamnei, au venit și " vestitorii" ei, " dovlecii"...de-abia așteptam să mă bucur de dulceata și savoarea lor, pregătind o rețetă, improvizație proprie!
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia