Ingrediente
● 2 dovleci placintari |
● 500 de grame piept pui |
● 200 de grame galbiori (eu am avut congelati) |
● 200 de grame paste tricolore |
● 1 ceapă roșie |
● 1 ceapă verde |
● ghimbir ras |
● 50 de grame unt |
● Sare, piper, ulei de măsline |
● Câteva fire de cimbru |
● 150 de ml vin roșu dulce |
● 1 gogosar |
● 2 căței de usturoi |
● cremă de brânză cu verdeata |
● 1 cutie smantana dulce lichida |
● Mozzarela |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
55min

PORȚII
6 portii
Odată cu sosirea toamnei, au venit și " vestitorii" ei, " dovlecii"...de-abia așteptam să mă bucur de dulceata și savoarea lor, pregătind o rețetă, improvizație proprie!
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui" nu uita sa ii faci un review.
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany