Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui

Postat pe: 11-09-2017
(0)

Ingrediente

2 dovleci placintari
500 de grame piept pui
200 de grame galbiori (eu am avut congelati)
200 de grame paste tricolore
1 ceapă roșie
1 ceapă verde
ghimbir ras
50 de grame unt
Sare, piper, ulei de măsline
Câteva fire de cimbru
150 de ml vin roșu dulce
1 gogosar
2 căței de usturoi
cremă de brânză cu verdeata
1 cutie smantana dulce lichida
Mozzarela

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

55min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Odată cu sosirea toamnei, au venit și " vestitorii" ei, " dovlecii"...de-abia așteptam să mă bucur de dulceata și savoarea lor, pregătind o rețetă, improvizație proprie!
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovleci copti umpluti cu paste cremoase, galbiori si pui