Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5-6 dovlecei mici (10 cm) taiati felii usor in diagonala (cum se taie salamul)
  • 300 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa (verde mare cu tot cu frunzele verzi) 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu suc de rosii gros
  • cu pulpa (passata) sare
  • piper
  • 1 virf de cutit de coriandru macinat
  • 1 virf de cutit de chimen macinat
  • 1 virf de cutit de scortisoara macinata
  • putin cardamom macinat (doar semintele negre)
  • nucsoara macinata (un praf)
  • Pentru sos beshamel:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g unt
  • 1 virf de cutit cu nucsoara rasa
  • sare

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie carnea cu ceapa tocata, un praf de sare si uleiul sa se inabuse la foc mic, amestecind din cind in cind. Cind carnea si-a schimbat culoarea am adaugat sosul de rosii si condimentele. Am mai lasat-o citeva minute pe foc si apoi am rasturnat-o intr-o farfurie /castron.

Am spalat dovleceii si le-am taiat capetele, erau mici si delicati, deci nu a fost nevoie sa le curat coaja sau semintele. I-am taiat in felii oblic ca sa iasa mai mari. Apoi i-am pus in tigaia in care am pregatit carnea, fara ulei, doar ce mai ramasese in tigaie si cu putina sare. I-am inabusit cu capacul pus si amestecind din cind in cind pina cind erau moi cam pe jumatate facuti.

Am pregatit sosul bechamel: in cratita am pus untul sa se topeasca si apoi faina, am amestecat bine si am varsat laptele amestecind bine sa nu se faca cocoloase, apoi la foc mic am fiert sosul amestecind mereu pina cind s-a ingrosat putin (nu foarte mult). Daca vreti mai mult beshamel puteti face cantitate dubla (in multe retete se vede stratul mul mai gros, eu am facut pe gustul nostru cu strat mai mic de sos). Cind era gata am adaugat un praf de nucsoara macinata si am amestecat bine.

Am incalzit cuptorul la 180-200°c si am uns tava cu putin ulei. Am pus un strat de dovlecei (cine vrea poate face ca la musaca doua straturi cu carnea la mijloc), am rasturnat carnea si apoi desupra sosul de bechamel.

Am pus tava la cuptor si am copt la 180°c cca 30-40 minute. Cind sunt gata mai lasati exact ca si la lasagna sau musaca sa se raceasca citeva minute (5-10) inainte sa taiati felii si sa serviti.
Acesti dovlecei cu carne si sos beshamel seamana foarte bine cu o musaca greceasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Reteta de lasagna de post
Bucataras.RO

Reteta de lasagna de post

Parca cateodata ne saturam de toate mancarurile, parca nu stim ce sa mai facem, dar va propun eu astazi o reteta de lasagana...

Reteta de lasagna de post
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia