Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 5-6 dovlecei mici (10 cm) taiati felii usor in diagonala (cum se taie salamul)
  • 300 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa (verde mare cu tot cu frunzele verzi) 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu suc de rosii gros
  • cu pulpa (passata) sare
  • piper
  • 1 virf de cutit de coriandru macinat
  • 1 virf de cutit de chimen macinat
  • 1 virf de cutit de scortisoara macinata
  • putin cardamom macinat (doar semintele negre)
  • nucsoara macinata (un praf)
  • Pentru sos beshamel:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g unt
  • 1 virf de cutit cu nucsoara rasa
  • sare

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie carnea cu ceapa tocata, un praf de sare si uleiul sa se inabuse la foc mic, amestecind din cind in cind. Cind carnea si-a schimbat culoarea am adaugat sosul de rosii si condimentele. Am mai lasat-o citeva minute pe foc si apoi am rasturnat-o intr-o farfurie /castron.

Am spalat dovleceii si le-am taiat capetele, erau mici si delicati, deci nu a fost nevoie sa le curat coaja sau semintele. I-am taiat in felii oblic ca sa iasa mai mari. Apoi i-am pus in tigaia in care am pregatit carnea, fara ulei, doar ce mai ramasese in tigaie si cu putina sare. I-am inabusit cu capacul pus si amestecind din cind in cind pina cind erau moi cam pe jumatate facuti.

Am pregatit sosul bechamel: in cratita am pus untul sa se topeasca si apoi faina, am amestecat bine si am varsat laptele amestecind bine sa nu se faca cocoloase, apoi la foc mic am fiert sosul amestecind mereu pina cind s-a ingrosat putin (nu foarte mult). Daca vreti mai mult beshamel puteti face cantitate dubla (in multe retete se vede stratul mul mai gros, eu am facut pe gustul nostru cu strat mai mic de sos). Cind era gata am adaugat un praf de nucsoara macinata si am amestecat bine.

Am incalzit cuptorul la 180-200°c si am uns tava cu putin ulei. Am pus un strat de dovlecei (cine vrea poate face ca la musaca doua straturi cu carnea la mijloc), am rasturnat carnea si apoi desupra sosul de bechamel.

Am pus tava la cuptor si am copt la 180°c cca 30-40 minute. Cind sunt gata mai lasati exact ca si la lasagna sau musaca sa se raceasca citeva minute (5-10) inainte sa taiati felii si sa serviti.
Acesti dovlecei cu carne si sos beshamel seamana foarte bine cu o musaca greceasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert inghetata cu mango si zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata cu mango si zmeura

Imi era poftă de îngheţată şi doar nu era să cumpăr când e aşa uşor de preparat. Nici nu avem nevoie de...

Desert inghetata cu mango si zmeura
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai