Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Asadar, se spala dovleceii, se taie capacul, apoi cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul.
Asa cum v-am spus, umplutura este aceeasi de la sarmale.
Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga orezul bine spalat, morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul, pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul, dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.
Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti. Dovleceii umpluti se asaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei. Se fierb la foc mic, timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii