Dovlecei butoias cu carne

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dovlecei butoias cu carne

Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi
  • 500 g carne amestec(porc+vita) tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 1/2 morcov
  • 2 rosii
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Asadar, se spala dovleceii, se taie capacul, apoi cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul.
Asa cum v-am spus, umplutura este aceeasi de la sarmale.

Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga orezul bine spalat, morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul, pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul, dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.
Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti. Dovleceii umpluti se asaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei. Se fierb la foc mic, timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici