Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Asadar, se spala dovleceii, se taie capacul, apoi cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul.
Asa cum v-am spus, umplutura este aceeasi de la sarmale.
Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga orezul bine spalat, morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul, pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul, dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.
Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti. Dovleceii umpluti se asaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei. Se fierb la foc mic, timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii