Ingrediente
● 6 dovlecei rotunzi |
● 500 g carne amestec(porc+vita) tocata |
● 100 g orez |
● 1 ceapa |
● 1/2 morcov |
● 2 rosii |
● patrunjel verde |
● 2 linguri de pasta de rosii |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
45min

PORȚII
4 portii
Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Asadar, se spala dovleceii, se taie capacul, apoi cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul.
Asa cum v-am spus, umplutura este aceeasi de la sarmale.
Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga orezul bine spalat, morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul, pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul, dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.
Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti. Dovleceii umpluti se asaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei. Se fierb la foc mic, timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany