Cus cu carne de miel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1kg carne de miel
  • - 250 gr cus-cus
  • - 250 ml apa clocotita cu un praf de sare
  • - putin unt
  • - 2-3 morcovi,
  • - 2-3 cartofi
  • - un dovlecel micut
  • - 1 ingura de boia de ardei dulce, putin piper, o foaie de dafin
  • - 2- 3 cepe
  • - 50 ml ulei

Mod de preparare

Se fierbe carnea de miel (cam de trei sferturi), impreuna cu morcovii, 2 cepe, cartofii, dovlecelul (legumele se pun intregi si se scot cand s-au fiert).

Se prepara aparte cus-cus-ul : in 250 ml de apa cu un praf de are clocotita ( se opreste focul) si de pune cus- cus-ul ( care este un fel de gris dar mai mare), si se acopera vasul. Se lasa aparte pentru ca se coace singur. Dupa 3 minute, este gata, se amesteca cu o fuculita si se pune un cubulet de unt (dupa gust).

Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit si se pune ceapa care a ramas, tocata sa se inmoaie putin, se adauca carnea de miel sa se rumeneasca putin, apoi se adauga supa rezultata de la fiertul carnii impreuna cu legumele astfel cat sa acopere carnea, se adauga boiaua, un praf de piper, foaia de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit pana cand se fragezeste bine carnea si scade sosul la jumatate.

Se serveste serveste in farfurie puse intr-o parte 2-3 linguri de cus-cus, carne cu sos alaturi si legumele taiate dupa preferinta.
Este o mancare tipic araba pe care eu am mancat-o in Melilla ( nordul Africii), facuta de o fata din Maroc, si la intoarcere am incercat-o si eu acasa. Este foarte buna.

Arabii obisnuiesc sa o manance in fiecare vineri (dupa religia lor ) si numai cu mana. Eu prefer sa folosesc tacamuri.

Poate fi acompaniata de un vin rosu sau rozé.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300
Bucataras.RO

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300

  ,, Reteta romaneasca "     Pentru ca am ajuns la reteta cu numarul 1300 ,m-am gandit a va omenesc...

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia