Cus cu carne de miel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1kg carne de miel
  • - 250 gr cus-cus
  • - 250 ml apa clocotita cu un praf de sare
  • - putin unt
  • - 2-3 morcovi,
  • - 2-3 cartofi
  • - un dovlecel micut
  • - 1 ingura de boia de ardei dulce, putin piper, o foaie de dafin
  • - 2- 3 cepe
  • - 50 ml ulei

Mod de preparare

Se fierbe carnea de miel (cam de trei sferturi), impreuna cu morcovii, 2 cepe, cartofii, dovlecelul (legumele se pun intregi si se scot cand s-au fiert).

Se prepara aparte cus-cus-ul : in 250 ml de apa cu un praf de are clocotita ( se opreste focul) si de pune cus- cus-ul ( care este un fel de gris dar mai mare), si se acopera vasul. Se lasa aparte pentru ca se coace singur. Dupa 3 minute, este gata, se amesteca cu o fuculita si se pune un cubulet de unt (dupa gust).

Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit si se pune ceapa care a ramas, tocata sa se inmoaie putin, se adauca carnea de miel sa se rumeneasca putin, apoi se adauga supa rezultata de la fiertul carnii impreuna cu legumele astfel cat sa acopere carnea, se adauga boiaua, un praf de piper, foaia de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit pana cand se fragezeste bine carnea si scade sosul la jumatate.

Se serveste serveste in farfurie puse intr-o parte 2-3 linguri de cus-cus, carne cu sos alaturi si legumele taiate dupa preferinta.
Este o mancare tipic araba pe care eu am mancat-o in Melilla ( nordul Africii), facuta de o fata din Maroc, si la intoarcere am incercat-o si eu acasa. Este foarte buna.

Arabii obisnuiesc sa o manance in fiecare vineri (dupa religia lor ) si numai cu mana. Eu prefer sa folosesc tacamuri.

Poate fi acompaniata de un vin rosu sau rozé.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa