Cubulete de Pui cu Morcov (Huluobo Chaojiding)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cubulete de Pui cu Morcov (Huluobo Chaojiding)

Ingrediente

  • 180 gr carne din piept de pui,
  • un morcov (aproximativ 180 gr)
  • o bucata mica de praz,
  • o bucatica de ghimbir,
  • un catel de usturoi,
  • 4 gr amidon,
  • 7 ml sos de soia,
  • 15 ml vin de masa,
  • 5 ml ulei,
  • 3 gr zahar,
  • 40 gr ketchup,
  • 1 gr sare

Mod de preparare

1. Se elimina tendoanele la carnea din piept de pui. Se taie apoi carnea in cubulete de aproape un cm. Se pun cubuletele de pui intr-un castronas si se adauga amidon, vin de masa, 2 ml. sos de soia, 5 ml. ulei si se amesteca bine.
2. Se spala morcovul si se curata de coaja. Se taie apoi in cubulete de aceeasi marime cu cele din carnea de pui.

3. Se taie in felii prazul, ghimbirul si usturoiul.
4. Se incinge tigaia. Se toarna o cantitate potrivita de ulei. Cand uleiul este cald, se pun cubuletele de morcov la prajit, la foc mic spre mijlociu, pana cand devin putin mai moi. Se scot apoi in castronas.

5. Se incalzeste din nou tigaia. Se toarna o cantitate putin mai mare de ulei. Cand uleiul este putin cald, se pun feliile de praz, ghimbir si usturoi si se prajesc la foc mic, pana cand se simte mirosul acestora.
6. Se pun in tigaie cubuletele de carne de pui si se amesteca repede la foc mijlociu.

7. Cand culoarea acestora devine mai deschisa, se pune ketchup, sos de soia, zahar si se amesteca bine.
8. Se pun cubuletele de morcov prajite si sare si se amesteca bine. Si mancarea este gata.

Sfaturi:
1. Pieptul de pui poate fi inlocuit cu pulpa de pui. Se elimina oasele, pielea si tendoanele pulpei de pui, apoi se poate folosi. De fapt, pulpa de pui este mai fina decat pieptul.
2. Adaugam amidon si ulei in cubuletele de carne pui, pentru ca acestea sa fie mai fragede dupa prajire.
3. Daca va place gustul rosiei, puteti pune o cantitate mai mare de ketchup.

4. In ultimii ani, multe studii arata ca morcovul este benefic prevenirii si tratarii cancerului. Potrivit cercetarilor, pentru oamenii cu deficienta de vitamina A, coeficientul de a se imbolnavi de cancer este de peste trei ori mai mare decat la ceilalti oameni. Consumul zilnic a unei cantitati adecvate de morcovi contribuie, vizibil, la prevenirea cancerului. Morcovul este bogat in caroten care se poate transforma in corpul uman, in vitamina A. Ca atare, favorizeaza prevenirea cancerului si inhibarea evolutiei cancerului. Carotenul este solubil in grasimi si nu poate fi absorbit, eficient, fara grasimi. De aceea, este mai bine sa servim morcovii prajiti in ulei sau fierti cu carnea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rulada din pulpe dezosate
Bucataras.RO

Rulada din pulpe dezosate

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...

Rulada din pulpe dezosate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola