Cubulete de Pui cu Morcov (Huluobo Chaojiding)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cubulete de Pui cu Morcov (Huluobo Chaojiding)

Ingrediente

  • 180 gr carne din piept de pui,
  • un morcov (aproximativ 180 gr)
  • o bucata mica de praz,
  • o bucatica de ghimbir,
  • un catel de usturoi,
  • 4 gr amidon,
  • 7 ml sos de soia,
  • 15 ml vin de masa,
  • 5 ml ulei,
  • 3 gr zahar,
  • 40 gr ketchup,
  • 1 gr sare

Mod de preparare

1. Se elimina tendoanele la carnea din piept de pui. Se taie apoi carnea in cubulete de aproape un cm. Se pun cubuletele de pui intr-un castronas si se adauga amidon, vin de masa, 2 ml. sos de soia, 5 ml. ulei si se amesteca bine.
2. Se spala morcovul si se curata de coaja. Se taie apoi in cubulete de aceeasi marime cu cele din carnea de pui.

3. Se taie in felii prazul, ghimbirul si usturoiul.
4. Se incinge tigaia. Se toarna o cantitate potrivita de ulei. Cand uleiul este cald, se pun cubuletele de morcov la prajit, la foc mic spre mijlociu, pana cand devin putin mai moi. Se scot apoi in castronas.

5. Se incalzeste din nou tigaia. Se toarna o cantitate putin mai mare de ulei. Cand uleiul este putin cald, se pun feliile de praz, ghimbir si usturoi si se prajesc la foc mic, pana cand se simte mirosul acestora.
6. Se pun in tigaie cubuletele de carne de pui si se amesteca repede la foc mijlociu.

7. Cand culoarea acestora devine mai deschisa, se pune ketchup, sos de soia, zahar si se amesteca bine.
8. Se pun cubuletele de morcov prajite si sare si se amesteca bine. Si mancarea este gata.

Sfaturi:
1. Pieptul de pui poate fi inlocuit cu pulpa de pui. Se elimina oasele, pielea si tendoanele pulpei de pui, apoi se poate folosi. De fapt, pulpa de pui este mai fina decat pieptul.
2. Adaugam amidon si ulei in cubuletele de carne pui, pentru ca acestea sa fie mai fragede dupa prajire.
3. Daca va place gustul rosiei, puteti pune o cantitate mai mare de ketchup.

4. In ultimii ani, multe studii arata ca morcovul este benefic prevenirii si tratarii cancerului. Potrivit cercetarilor, pentru oamenii cu deficienta de vitamina A, coeficientul de a se imbolnavi de cancer este de peste trei ori mai mare decat la ceilalti oameni. Consumul zilnic a unei cantitati adecvate de morcovi contribuie, vizibil, la prevenirea cancerului. Morcovul este bogat in caroten care se poate transforma in corpul uman, in vitamina A. Ca atare, favorizeaza prevenirea cancerului si inhibarea evolutiei cancerului. Carotenul este solubil in grasimi si nu poate fi absorbit, eficient, fara grasimi. De aceea, este mai bine sa servim morcovii prajiti in ulei sau fierti cu carnea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Gulas de oaie cu fasole boabe
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.