Cubulete de Porc cu Garnitura de Cartofi cu Lamaie

Complexitate
redusa
Cubulete de Porc cu Garnitura de Cartofi cu Lamaie

Ingrediente

  • Pentru marinada
  • -50 ml ulei de masline
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 legatura oregano / patrunjel verde, tocat marunt
  • Pentru carne
  • -1 kg cotlet de porc, dezosat
  • -500 ml vin alb, sec
  • -200 ml ulei extravirgin de masline
  • -1 frunza de dafin
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru cartofi
  • -1 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mai mari
  • -ulei de masline
  • -zeama de la 2 lamai
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura de oregano / patrunjel verde, tocat marunt
  • -apa

Mod de preparare

Taiati cotletul de porc in felii, apoi in bucatele potrivite. Puneti intr-un bol mai mare, adaugati ingredientele pentru marinada si amestecati bine. Lasati la marinat in vasul acoperit, minim 30 min, la frigider.

Pentru carne
Incingeti uleiul la foc mediu, intr-un vas mai mare. Adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la prajit, amestecand des, pana ce carnea se rumeneste frumos.
Adaugati vinul, foaia de dafin si atata apa cat sa acopere carnea. Fierbeti partial acoperit, la foc mediu spre mic, pana ce carnea devine moale, este facuta si sosul ingrosat si scazut.
Spre final, condimentati cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Pentru cartofi
Intre timp, asezati cartofii feliati, pe cat posibil intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent / tava.
Stropiti cu ulei de masline. Stropiti si cu zeama de lamaie cara ii va face sa fie crocanti.
Sarati, piperati, dupa gust si presarati cu patrunjel verde / oregano.
Turnati apa, doar pana la jumatatea inaltimii stratului de cartofi.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana cand cartofii sunt aproape facuti si apa evaporata.
Scoateti tava, pensulati / stropiti cu ulei cartofii si dati din nou la cuptor pentru circa 10- 15 min, pana ce cartofii sunt rumeniti si prind deasupra o crusta aurita.
Opriti focul si lasati vasul termorezistent / tava in cuptor inca 5 min.

Serviti cat sunt calde, presarat cu oregano / patrunjel verde, alaturand o salata sau muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere