Cubulete de cotlet si bacon cu arpagic si mazare

Postat pe: 06-12-2016
(0)

Ingrediente

450 g boabe de mazare congelata
300-400 g smantana
250 g cotlet fara os, taiat cubulete
250 g arpagic
2 linguri otet balsamic
300 g bacon, taiat bastonase
1 cana supa de pui / legume / apa
2 linguri faina/amidon
2 linguri unt
ulei
2-3 catei de usturoi, trecuti prin presa
sare
piper, proaspat macinat
boia
½ legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Curatati arpagicul ca aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/cum_se_curata_arpagicul-12722
Prajiti baconul si cotletul in 1 lingura unt si putin ulei incins, pana ce sunt frumos rumenite. Adaugati supa si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta.
Dati deoparte.
Separat, caliti arpagicul scurs, in restul de unt si 2-3 linguri de ulei, pana ce este usor caramelizat, amestecand des.
Adaugati otetul balsamic si lasati pe foc pana cand arpagicul este facut.
La sfarsit, adaugati usturoiul, boiaua si sotati inca 1 min.
Puneti arpagicul si mazarea peste carne si aduceti la punctul de fierbere.
Intre timp, diluati faina/amidonul cu putina apa, amestecati cu smantana si turnati-o in vasul cu legume si carne.
Lasati pe foc mic, amestecand des, pana ce sosul este legat.
La sfarsit, condimentati cu sare, piper, dupa gust si adaugati patrunjelul verde.

Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde, tocat marunt ( optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cubulete de cotlet si bacon cu arpagic si mazare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cubulete de cotlet si bacon cu arpagic si mazare