Punem la foc un vas cu apa in care adaugam sare si o lamaie taiata in patru iar cand da in fiert punem si momitele intregi si le lasam sa fiarba 15 minute.
Le scoatem din vas cu o spatula si le lasam sa se raceasca. Dupa ce sau racit le taiem pe latime in fasii late de 1 cm. Fara grija ca nu se rup deoarece prin fierbere sau intarit si legat. Urmarim ca fasiile sa fie de 1 cm pe 1 cm si lungi de 5 sau 6 cm.
Facem un bechamell din ou cu faina condimentam cu boia iute si adaugam marar pentru aspect.
Fulgii de porumb ii presam sa se marunteasca si ii amestecam cu pesmet.
Incingem uleiul de palmier iar cand este pregatit de prajire, luam bucata de momita o dam prin bechamell, o tavalim in pesmetul cu fulgi si punem incet in uleiul incins lasandu-l sa se rumeneasca.
Continuam pana terminam momitele iar cand le scoatem le punem pe servetele sa fie absorbit surplusul de ulei.
Alaturi de legume si niscaiva sos picant, ori la aperitive sant un deliciu.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii