Cotlet de Porc cu Orez si Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de Porc cu Orez si Legume

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 3 felii de cotlet
  • Condimente dupa gust
  • 1 cana orez
  • 4 morcovi medii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 praz din supermaket sau cateva fire de praz din piata
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Carnea:
Se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor la ~140 de grade, acoperita timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute se ia capacul si se mai lasa putin la rumenit, pana se evapora o parte din sucul pe care-l lasa.

Orezul se pune la fiert dupa instructiunile Luciei.

Legumele:
Se taie legumele in forma dorita. Intr-o lingura de ulei de masline se pun la calit morcovii. Se adauga sosul de soia, mierea, zeama de lamiae. Se acopera tigaia si se lasa cam 10 minute. Apoi se adauga ardeii, se acopera din nou timp de 5-10 minute (legumele sunt oparite, dar inca sunt crocante). Se adauga si prazul si se caleste putin, aproximativ 5 minute. Se presara sare dupa gust.
Se servesc toate calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)