Ingrediente
● 2 vinete potrivit de mari |
● aprox. 200 gr carne tocata de curcan |
● 1 ceapa mica |
● 2 ardei kapia rosu |
● 1 lingurita de amestec uscat de condimente |
● sare |
● ulei de masline |
● marar verde |
● cateva fire de oregano verde |
● 4-5 oua de prepelita |
● 100 g tofu cu masline |
● cateva masline |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

GĂTIRE
20min

PORȚII
2 portii
Vinetele se spala si se sterg bine, se indeparteaza cotoarele, apoi se taie un capac subtire la partea superioara, se decupeaza cu lama unui cutit, apoi se curata miezul cu o lingura, lasand pe peretii vinetei cca. 1 cm grosime, ca niste corabioare.
Se ung in interior cu ulei de masline, se sareaza, apoi se bag la cuptor cca. 20 minute.
Intre timp calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul de vanata taiat cubulete mici, cateva fasii de ardei rosu, taiat si el cubulete, se sareaza si condimenteaza, apoi,cand se calesc un pic, adaugam si carnea tocata, amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce scade tot sucul din tigaie. Dam la o parte si adaugam oregano si mararul verde tocat fin.
Se scot corabioarele de vinete, se absoarbe cu un servetel tot sucul lasat de vanata. Se decoreaza marginile vinetelor cu cate o fasie laterala de ardei rosu, apoi umplem cu amestecul din tigaie, presam bine cu lingura, decoram cu bucatele de Tofu, pe care le gaurim cu ajutorul unui cutit si in interior spargem cate un ou de prepelita, decoram cu masline si fasii coapte de ardei, apoi bagam 15 minute la cuptor.
servesc calde sau reci, dupa preferinta.
Pofta buna!
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany