Se sareaza, pipereaza coastele de vaca si de tavalesc prin faina, se scutura usor de excesul da faina si se prajesc pe rind in 3-4 linguri de ulei de masline pe ambele parti, circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.
In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt si sa celeste circa 5 minute pina devine opaca dupa care se adauga usturoiul pisat (sau intreg daca vreti sa-l aruncati), cimbrul si se calesc impreuna 1 minut. Se adauga vinul, supa de pui, rosiile si se pun inapoi in cratita si coastele de vaca.
Sa lasa sa dea in primul clocot, se da cratita deoparte si se acopera etans cu foaie de aluminium in asa fel incit ca acopere toata suprafata cratitei dupa care se pune capacul. Cratita trebuie sa fie rezistenta in cuptor la temperaturi mari (230*c-450*f).
Se incalzeste cuptorul la 230*c-450*c si se pune gratarul la mijloc, de jos in sus a treia treapta. Se baga cratita in cuptor si se lasa 1 1/2 hr. Puteti verifica dupa 1 hr. cit a scazut sosul si daca considerati ca va place cu mai mult sos este gata.
*-Foaia de aluminium acopera etans cratita, in asa fel fiind ca o oala cu presiune, aburul nu iese afara iar carnea este gata in mai putin timp decit ar fi fost tinuta pe aragaz si dupa aceea in cuptor. Carnea de vaca este mai tare si necesita mai mult timp pe aragaz si in cuptor.
Carnea este gata cind cade de pe oase! Se poate servi cu mamaliga, pireu de cartofi si muraturi.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii