Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Ingrediente

  • -12 bucati de coaste de vaca cu carne
  • -1 ceapa mai mare
  • -3 catei de usturoi (sau citi vreti dupa gust)
  • -1 lingurita cimbru (thyme)
  • -350 ml vin rosu (eu am pus alb)
  • -350 ml supa de pui
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -1 cutie mica de rosii taiate cubulete (petite diced tomatoes)

Mod de preparare

Se sareaza, pipereaza coastele de vaca si de tavalesc prin faina, se scutura usor de excesul da faina si se prajesc pe rind in 3-4 linguri de ulei de masline pe ambele parti, circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt si sa celeste circa 5 minute pina devine opaca dupa care se adauga usturoiul pisat (sau intreg daca vreti sa-l aruncati), cimbrul si se calesc impreuna 1 minut. Se adauga vinul, supa de pui, rosiile si se pun inapoi in cratita si coastele de vaca.

Sa lasa sa dea in primul clocot, se da cratita deoparte si se acopera etans cu foaie de aluminium in asa fel incit ca acopere toata suprafata cratitei dupa care se pune capacul. Cratita trebuie sa fie rezistenta in cuptor la temperaturi mari (230*c-450*f).

Se incalzeste cuptorul la 230*c-450*c si se pune gratarul la mijloc, de jos in sus a treia treapta. Se baga cratita in cuptor si se lasa 1 1/2 hr. Puteti verifica dupa 1 hr. cit a scazut sosul si daca considerati ca va place cu mai mult sos este gata.

*-Foaia de aluminium acopera etans cratita, in asa fel fiind ca o oala cu presiune, aburul nu iese afara iar carnea este gata in mai putin timp decit ar fi fost tinuta pe aragaz si dupa aceea in cuptor. Carnea de vaca este mai tare si necesita mai mult timp pe aragaz si in cuptor.
Carnea este gata cind cade de pe oase! Se poate servi cu mamaliga, pireu de cartofi si muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert tarta cu branza si afine
Bucataras.RO

Desert tarta cu branza si afine

Aluaturi de casa Imi place foarte mult sa pregatesc tarte si de data aceasta am pregatit una cu branza si afine.

Desert tarta cu branza si afine
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa