Ciulama de Pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Ciulama de Pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 3 linguri rase cu faina

Mod de preparare

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.
Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.
Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.
Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. e mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta cu pere posate in vin rosu
Bucataras.RO

Tarta cu pere posate in vin rosu

 O bunătate este această  tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase,...

Tarta cu pere posate in vin rosu
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola