Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • -12 ciocanele de pui
  • Pentru marinada:
  • -300 ml iaurt/sana, cu procent mai mare de grasime
  • -1 lingura boia
  • dulce
  • -½ lingurita rozmarin
  • -½ lingurita turmeric
  • -sare, dupa gust
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -2 catei usturoi, tocat marunt/1 lingura praf de usturoi
  • -½ lingurita boia iute (optional)
  • -½ lingurita curry (optional)
  • -½ lingurita nucsoara (optional)
  • Pentru legume:
  • -6-8 cartofi
  • -2 morcovi, taiati rondele (optional)
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat, dupa gust
  • -boia, dupa gust
  • -unt
  • -ulei

Mod de preparare

Marinada
Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara.
Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate.
Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate.
Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada.
Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului.
Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate.

Legume
Intre timp, pregatiti legumele.
Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele.
Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua.
Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine.
Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt.

Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa.
Presarati deasupra cubulete de unt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite.
Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa