Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • -12 ciocanele de pui
  • Pentru marinada:
  • -300 ml iaurt/sana, cu procent mai mare de grasime
  • -1 lingura boia
  • dulce
  • -½ lingurita rozmarin
  • -½ lingurita turmeric
  • -sare, dupa gust
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -2 catei usturoi, tocat marunt/1 lingura praf de usturoi
  • -½ lingurita boia iute (optional)
  • -½ lingurita curry (optional)
  • -½ lingurita nucsoara (optional)
  • Pentru legume:
  • -6-8 cartofi
  • -2 morcovi, taiati rondele (optional)
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat, dupa gust
  • -boia, dupa gust
  • -unt
  • -ulei

Mod de preparare

Marinada
Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara.
Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate.
Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate.
Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada.
Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului.
Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate.

Legume
Intre timp, pregatiti legumele.
Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele.
Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua.
Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine.
Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt.

Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa.
Presarati deasupra cubulete de unt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite.
Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.