Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • -12 ciocanele de pui
  • Pentru marinada:
  • -300 ml iaurt/sana, cu procent mai mare de grasime
  • -1 lingura boia
  • dulce
  • -½ lingurita rozmarin
  • -½ lingurita turmeric
  • -sare, dupa gust
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -2 catei usturoi, tocat marunt/1 lingura praf de usturoi
  • -½ lingurita boia iute (optional)
  • -½ lingurita curry (optional)
  • -½ lingurita nucsoara (optional)
  • Pentru legume:
  • -6-8 cartofi
  • -2 morcovi, taiati rondele (optional)
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat, dupa gust
  • -boia, dupa gust
  • -unt
  • -ulei

Mod de preparare

Marinada
Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara.
Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate.
Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate.
Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada.
Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului.
Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate.

Legume
Intre timp, pregatiti legumele.
Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele.
Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua.
Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine.
Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt.

Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa.
Presarati deasupra cubulete de unt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite.
Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
3
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post
Bucataras.RO

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Foarte bune au iesit aceste rulouri, nu au rezistat mult, ba chiar a fost cearta pe ultimele 2 bucati! :)) :D

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel