Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui Marinate si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • -12 ciocanele de pui
  • Pentru marinada:
  • -300 ml iaurt/sana, cu procent mai mare de grasime
  • -1 lingura boia
  • dulce
  • -½ lingurita rozmarin
  • -½ lingurita turmeric
  • -sare, dupa gust
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -2 catei usturoi, tocat marunt/1 lingura praf de usturoi
  • -½ lingurita boia iute (optional)
  • -½ lingurita curry (optional)
  • -½ lingurita nucsoara (optional)
  • Pentru legume:
  • -6-8 cartofi
  • -2 morcovi, taiati rondele (optional)
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat, dupa gust
  • -boia, dupa gust
  • -unt
  • -ulei

Mod de preparare

Marinada
Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara.
Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate.
Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate.
Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada.
Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului.
Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate.

Legume
Intre timp, pregatiti legumele.
Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele.
Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua.
Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine.
Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt.

Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa.
Presarati deasupra cubulete de unt.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite.
Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Tocanita cu muschiulet de purcel
Bucataras.RO

Tocanita cu muschiulet de purcel

Am facut o tocanita buna, aromata, de te lingi pe degete...

Tocanita cu muschiulet de purcel
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana