Chiftelute Marinate II

Complexitate
redusa
Chiftelute Marinate II

Ingrediente

  • 750 g carne macra (porc) 1 ceapa prajita
  • 1 felie de paine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (eu am pus faina ca nu imi place sa tin ou la congelator) sare
  • piper
  • verdeata tocata (patrunjel, marar) Sosul:
  • bulion de rosii 1 litru
  • otet (optional) 1 lingura
  • piper boabe10-15 boabe
  • frunze de dafin 5-6
  • ulei 3-4 linguri (mai mult sau mai putin) faina

Mod de preparare

Deci, macinam carnea, o amestecam cu condimentele si verdeturile din reteta, care inainte au fost spalate si date pe razatoare. Se amesteca bine, se face pasta din care se formeaza chiftelutele. Le prajim in ulei sau in cuptor (cazul meu). Punem chiftelutele intr-o forma rezistenta la cuptor dupa ce au fost prajite.

Separat facem sosul de rosii, punem ulei (3-4 linguri) intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de faina, lasam la foc pentru 2-3 minute, adaugam apoi bulionul de rosii, dregem de sare, zahar (daca este cazul, la mine nu a fost ca am folosit bulionul meu de rosii care are in el tot ce ii trebuie) punem piperul boabe, frunzele de dafin si fierbem cateva minute.

Cand sosul e gata il strecuram prin sita ca sa scapam de boabele de piper si foile de dafin, si turnam peste chiftelute. Tinem in cuptor la cald pana este gata pireul de cartofi pe care il servim langa chiftelutele astea marinate. Cam asta este reteta.
Eu ce am facut?
Am scos chiftelele din congelator, le-am pus in tava si le-am pus la cuptor. In timpul asta am facut sosul si cand a fost gata am combinat cele 2 si am dat la cuptor pana a fost gata si pireul.

Gata, am servit cald, langa un paharel de vin bun si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia