Chiftelute Foarte Fine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute Foarte Fine

Ingrediente

  • 1/2 resturi de la conssome
  • 3 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • 2 oua
  • 2 linguri de pesmet
  • 3-4 linguri de faina
  • un strop de ulei

Mod de preparare

Tineti minte compozitia ce-a ramas in sita, dupa ce-am strecurat
conssome-ul? Ei bine, caine nu am, de aruncat n-o arunc niciodata ... (sunt 2 piepti de pui acolo, legumarie si zarzavat, albusuri de ou ...) De obicei, folosesc acest "capac" ramas ca paguba colaterala a supei de pui la crochete, perisoare cu smantana (tocmai fiindca sunt atat de fine la gust) sau umpluturi pentru pateuri din foetaj.

De exemplu: ieri am mai adaugat usturoi pisat, marar si patrunjel verde, 2 oua si o mana de pesmet sa lege toata afacerea. Am facut chiftelute date doar prin faina si le-am copt in cuptor, cu o idee de ulei pensulat pe fiecare in parte (daca aveti un spray de uleiat, cu atat mai bine)

o sa vedeti din poze ca nu sunt grase si difera foarte mult de cele prajite in baie de ulei. Gustul insa face toata diferenta: sunt atat de fiiiiiiine si totusi ... chiftele!

Din jumatatea de compozitie pe care am folosit-o au iesit 25 de chiftelute. Ce am reusit sa salvez, a sfarsit intr-un sos cu masline, destinat de altfel, chiftelutelor marinate din carne de porc (pacat de ele - meritau un sos mai de soi - dar asta fu una din cerinte, deci ...)

Pe voi va sfatuiesc la un sos alb cu minumum de adaosuri - pentru ca gustul subtil al chitelutelor sa nu fie acoperit de dafin si alte alea ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Bucataras.RO

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola