Chiftele din Ficat de Porc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Ficat de Porc

Ingrediente

  • 250 g ficat de porc
  • 1 felie de piine
  • 3 cartofi (150- 200 gr curatati de coaja)
  • 1/2 ceapa rosie de apa
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • frunze de menta proaspata
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Tocati ficatul in robot impreuna cu ceapa, cartofii curatati si taiati in cuburi, felia de piine (fara sa o inmuiati in apa caci ficatul este destul de lichid dupa ce il tocati). Adaugati ou, sare, piper, menta tocata si lingurile (cu virf) de pesmet. Acestea vor intari un pic compozitia care este foarte moale si curgatoare.

Cine vrea poate sa bata spuma albusul si apoi sa il incorporeze in ficatul tocat si restul ingredientelor.

In tigaia incalzita foarte bine varsati ulei de cca 1 cm si il lasati sa se incalzeasca si pe el, apoi cu o lingura turnati (exact cum se face si pentru chiftelele de dovlecel sau de cartof) compozitia in uleiul fierbinte. Prajiti la foc mediu spre mare.

Cind vi se pare ca s-a schimbat culoarea pe marginea chiftelelor treceti cu o paleta (de inox) pe sub chiftea, o sa simtiti daca este inchegata si daca este momentul sa o intoarceti pe partea cealalta. Mai prajiti foarte putin si pe cealalta parte si le scoati pe o farfurie cu hirtie speciala care sa absoarba excesul de grasime.
Nu le prajiti prea mult, se mai intaresc cind se mai racesc. In plus, iubitorii retetelor cu ficat stiu ca un ficat copt in exces devine foarte tare. Si mai ales stiu ca ficatul prajit trebuie sa fie un pic rozaliu in mijloc, exact asa ramin si chiftelele noastre.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune linga o salata verde asortata, un piure de cartofi sau cartofi natur, dar ca orice preparat din ficat merg si alaturi de mazare (chiar si puire de mzare) sau un piure de mere, de morcovi.

Nu au gustul puternic al ficatului de porc din cauza adaosului de cartof.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie