Chiftele cu mazare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu mazare

Ingrediente

  • 150-200 gr carne tocata vita, porc ,pui
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • usturoi
  • sos de rosii
  • mazare din conserva sau congelata
  • patrunjel, marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Se amesteca bine carnea tocata cu usturoiul tocat marunt (sau praf), patrunjel daca doriti, sare, piper si oul, se fac mici perisoare.

Intr-o cratita punem o lingura ulei si un catel de usturoi taiat in doua , il rumenim sa-i dea gust putin la ulei, apoi scoatem usturoiul si punem sosul de rosii.

Adaugam si apa (sau supa de zarzavat ), asa incat sa avem un sos mai sutbirel. Dam intr-un clocot si apoi punem chiftelele crude inauntru, lasam sa fiarba circa 5 minute si apoi adaugam mazarea cu putin din sosul in care a fost conservata.

Daca dorim punem si putina verdeata, patrunjel, marar.

Lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana cand carnea si mazarea sunt gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate