Spalati pulpele de pui, apoi zvantati-le cu servetele absorbante. Ungeti-le cu putin ulei de masline, apoi presarati cu sare si piper, dupa gust.
Incingeti ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti carnea, cca 10 min. Asezati-o intai cu pielea in jos si prajiti la foc iute, intorcand pulpele, pana cand este aproape facuta si frumos rumenita..
Scoateti pulpele din tigaie, lasati sa se racoreasca, apoi desprindeti carnea de pe os, rupeti-o in fasii si puneti-o intr-un bol.
Separat, amestecati oregano cu putina sare, piper, 3- 4 linguri ulei de masline, otetul din vin rosu, fulgii de chili (optional) si omogenizati.
Turnati peste fasiile de carne, amestecati si lasati sa se patrunda aromele, intorcand carnea de cateva ori.
Intre timp, puneti la fiert cartofii curatati in apa sarata, pana ce acestia sunt facuti. Scurgeti si lasati sa se racoreasca, apoi zdrobiti-i usor cu degetul mare, prin apasare.
Opariti rosiile crestate cca 1 min in apa clocotita, transferati intr-un vas cu apa cat mai rece, lasati sa se racoreasca, apoi indepartati pielita.
Amestecati cartofii, carnea cu marinada cu tot, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, cu grija sa nu se marunteasca prea tare cartofii si potriviti gustul de sare si piper.
Transferati intr-un vas termorezistent si stropiti totul cu putin ulei de masline.
* Daca vreti ca in final sa aveti mai mult sos, puteti pune 1 canita de apa.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce cartofii prind deasupra o crusta frumos rumenita si devin crocanti.
Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Puteti asocia o salata sau mujdei.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii