Cartofi Noi si Carne de Pui, la Cuptor - Reteta J. Oliver

Complexitate
redusa
Cartofi Noi si Carne de Pui, la Cuptor - Reteta J. Oliver

Ingrediente

  • -4-5 pulpe superioare de pui, cu piele
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura oregano, uscat
  • -2 linguri otet din vin rosu
  • -fulgi de chili, optional
  • -800 - 1000 g cartofi noi
  • -500 g rosii cherry
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele (inclusiv coditele)
  • -1 legatura patrunjel verde
  • tocat marunt

Mod de preparare

Spalati pulpele de pui, apoi zvantati-le cu servetele absorbante. Ungeti-le cu putin ulei de masline, apoi presarati cu sare si piper, dupa gust.

Incingeti ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti carnea, cca 10 min. Asezati-o intai cu pielea in jos si prajiti la foc iute, intorcand pulpele, pana cand este aproape facuta si frumos rumenita..

Scoateti pulpele din tigaie, lasati sa se racoreasca, apoi desprindeti carnea de pe os, rupeti-o in fasii si puneti-o intr-un bol.

Separat, amestecati oregano cu putina sare, piper, 3- 4 linguri ulei de masline, otetul din vin rosu, fulgii de chili (optional) si omogenizati.

Turnati peste fasiile de carne, amestecati si lasati sa se patrunda aromele, intorcand carnea de cateva ori.

Intre timp, puneti la fiert cartofii curatati in apa sarata, pana ce acestia sunt facuti. Scurgeti si lasati sa se racoreasca, apoi zdrobiti-i usor cu degetul mare, prin apasare.

Opariti rosiile crestate cca 1 min in apa clocotita, transferati intr-un vas cu apa cat mai rece, lasati sa se racoreasca, apoi indepartati pielita.

Amestecati cartofii, carnea cu marinada cu tot, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, cu grija sa nu se marunteasca prea tare cartofii si potriviti gustul de sare si piper.

Transferati intr-un vas termorezistent si stropiti totul cu putin ulei de masline.

* Daca vreti ca in final sa aveti mai mult sos, puteti pune 1 canita de apa.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce cartofii prind deasupra o crusta frumos rumenita si devin crocanti.

Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Puteti asocia o salata sau mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac