Spalati pulpele de pui, apoi zvantati-le cu servetele absorbante. Ungeti-le cu putin ulei de masline, apoi presarati cu sare si piper, dupa gust.
Incingeti ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti carnea, cca 10 min. Asezati-o intai cu pielea in jos si prajiti la foc iute, intorcand pulpele, pana cand este aproape facuta si frumos rumenita..
Scoateti pulpele din tigaie, lasati sa se racoreasca, apoi desprindeti carnea de pe os, rupeti-o in fasii si puneti-o intr-un bol.
Separat, amestecati oregano cu putina sare, piper, 3- 4 linguri ulei de masline, otetul din vin rosu, fulgii de chili (optional) si omogenizati.
Turnati peste fasiile de carne, amestecati si lasati sa se patrunda aromele, intorcand carnea de cateva ori.
Intre timp, puneti la fiert cartofii curatati in apa sarata, pana ce acestia sunt facuti. Scurgeti si lasati sa se racoreasca, apoi zdrobiti-i usor cu degetul mare, prin apasare.
Opariti rosiile crestate cca 1 min in apa clocotita, transferati intr-un vas cu apa cat mai rece, lasati sa se racoreasca, apoi indepartati pielita.
Amestecati cartofii, carnea cu marinada cu tot, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, cu grija sa nu se marunteasca prea tare cartofii si potriviti gustul de sare si piper.
Transferati intr-un vas termorezistent si stropiti totul cu putin ulei de masline.
* Daca vreti ca in final sa aveti mai mult sos, puteti pune 1 canita de apa.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce cartofii prind deasupra o crusta frumos rumenita si devin crocanti.
Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Puteti asocia o salata sau mujdei.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii