Fierbeti cartofii in apa cu sare, scurgeti si zdrobiti. Faceti un piure mai moale, ingloband unt, crema de branza, nucsoara, lapte si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Intre timp, caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie, adaugati carnea si lasati pe foc, amestecand, pana isi schimba culoarea.. Adaugati usturoiul, paprika si sare, piper, cimbru, dupa gust. Omogenizati bine si caliti in continuare cateva minute.
Inglobati faina, amestecati, apoi adaugati supa si lasati la foc mic, inca 10- 15 min, pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Adaugati mazarea, boabele de porumb si dati cateva clocote (2- 3 min). Lasati sa se racoreasca.
Repartizati amestecul de carne in forme termorezistente individuale, unse cu unt sau in una singura mai mare.
Puneti piureul de cartofi peste tocanita si intindeti-l astfel incat sa fie acoperit complet amestecul cu carne.
Presarati deasupra cu cimbru si repartizati uniform cateva bucatele de unt.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 min.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti cat este cald, direct din formele individuale sau portionat in farfurie, alaturi de o salata sau de muratura.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii