Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Ingrediente

  • citeva felii de carne
  • 1/2 cutie de pulpa de rosii
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 ceapa verde (numai partea alba taiata felii)
  • 1 pumn de masline negre fara simburi
  • faina
  • sare
  • ulei si putina apa

Mod de preparare

Am trecut carnea prin faina si apoi am prajit-o la foc mare pe ambele parti.

Am adaugat in tigaia cu carnea pulpa de rosii, ceapa, putina sare, maslinele, apa cu lingura daca este nevoie si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic in tigaia acoperita cu capac pina cind carnea este gata (intra furculita in ea).

Acum adaugati oregano-ul amestecati si apoi pe fiecare felie de carne puneti o felie de brinza. Lasati putin sa se mai raceasca si serviti.
Fettine se traduce cu felii. Carnea poate sa fie de vita ca cea folosita de mine (pentru fetele din Italia fettine de reale bovino, pentru cele din alte tari nu stiu ce fel de carne e asta) sau poate fi felii de piept de pui sau de piept sau pulpa de curcan, felii de porc (cotlet fara os de exemplu). Timpul de preparare difera in functie de felul carnii.


Alla pizzaiola inseamna ca are ca ingrediente obligatoriu: sos de rosii, origan si masline negre.. se serveste daca vrem dar nu-. i obligatoriu cu felii de mozzarella deasupra feliilor de carne calde astfel incind brinza sa se topeasca si sa semene cu cea de pe pizza. Eu am folosit scamorza afumata este tot o brinza obtinuta ca si mozzarella dar e afumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Chiftelute cu miez de orez si sos alb
Bucataras.RO

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc...

Chiftelute cu miez de orez si sos alb
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!