Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Carne Felii (Fettine) Alla Pizzaiola

Ingrediente

  • citeva felii de carne
  • 1/2 cutie de pulpa de rosii
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 ceapa verde (numai partea alba taiata felii)
  • 1 pumn de masline negre fara simburi
  • faina
  • sare
  • ulei si putina apa

Mod de preparare

Am trecut carnea prin faina si apoi am prajit-o la foc mare pe ambele parti.

Am adaugat in tigaia cu carnea pulpa de rosii, ceapa, putina sare, maslinele, apa cu lingura daca este nevoie si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic in tigaia acoperita cu capac pina cind carnea este gata (intra furculita in ea).

Acum adaugati oregano-ul amestecati si apoi pe fiecare felie de carne puneti o felie de brinza. Lasati putin sa se mai raceasca si serviti.
Fettine se traduce cu felii. Carnea poate sa fie de vita ca cea folosita de mine (pentru fetele din Italia fettine de reale bovino, pentru cele din alte tari nu stiu ce fel de carne e asta) sau poate fi felii de piept de pui sau de piept sau pulpa de curcan, felii de porc (cotlet fara os de exemplu). Timpul de preparare difera in functie de felul carnii.


Alla pizzaiola inseamna ca are ca ingrediente obligatoriu: sos de rosii, origan si masline negre.. se serveste daca vrem dar nu-. i obligatoriu cu felii de mozzarella deasupra feliilor de carne calde astfel incind brinza sa se topeasca si sa semene cu cea de pe pizza. Eu am folosit scamorza afumata este tot o brinza obtinuta ca si mozzarella dar e afumata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

O prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala