Am trecut carnea prin faina si apoi am prajit-o la foc mare pe ambele parti.
Am adaugat in tigaia cu carnea pulpa de rosii, ceapa, putina sare, maslinele, apa cu lingura daca este nevoie si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic in tigaia acoperita cu capac pina cind carnea este gata (intra furculita in ea).
Acum adaugati oregano-ul amestecati si apoi pe fiecare felie de carne puneti o felie de brinza. Lasati putin sa se mai raceasca si serviti.
Fettine se traduce cu felii. Carnea poate sa fie de vita ca cea folosita de mine (pentru fetele din Italia fettine de reale bovino, pentru cele din alte tari nu stiu ce fel de carne e asta) sau poate fi felii de piept de pui sau de piept sau pulpa de curcan, felii de porc (cotlet fara os de exemplu). Timpul de preparare difera in functie de felul carnii.
Alla pizzaiola inseamna ca are ca ingrediente obligatoriu: sos de rosii, origan si masline negre.. se serveste daca vrem dar nu-. i obligatoriu cu felii de mozzarella deasupra feliilor de carne calde astfel incind brinza sa se topeasca si sa semene cu cea de pe pizza. Eu am folosit scamorza afumata este tot o brinza obtinuta ca si mozzarella dar e afumata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii