Carne de Vita cu Prune Uscate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne vita
  • 500 g prune uscate
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei. Ceapa se taie inele, iar morcovii rondele si se pun peste carne, impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se lasa la calit, sub capac, verificand, din cand in cand, sa nu se arda.

Intre timp se spala prunele, se oparesc si, dupa ce s-au scurs, se adauga peste carne.

Se face un sos din zahar ars diluat cu apa fierbinte(o cescuta) si ingrosat cu o lingura cu faina. Cand carnea a inceput sa se inmoaie, se toarna sosul in cratita, se sareaza dupa gust si se da la cuptor.
Daca sosul nu este destul de dulce, inainte de a se da la cuptor se mai adauga putin zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc