Carne de Vita cu Galuste de Faina

Complexitate
redusa
Carne de Vita cu Galuste de Faina

Ingrediente

  • Carne de vita
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 radacini de patrunjel
  • telina putina
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ardei
  • sare dupa gust
  • mustar pentru uns carnea

Mod de preparare

Carnea de vita se spala in mai multe ape, se impaneaza cu usturoi si cateva bucatele de slaninuta (daca ati pus carne care este fara grasime). Se unge din belsug cu mustar si se pune in oala (eu am folosit kukta).

Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.

Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.

Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia