Carne de Vita cu Galuste de Faina

Complexitate
redusa
Carne de Vita cu Galuste de Faina

Ingrediente

  • Carne de vita
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 radacini de patrunjel
  • telina putina
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ardei
  • sare dupa gust
  • mustar pentru uns carnea

Mod de preparare

Carnea de vita se spala in mai multe ape, se impaneaza cu usturoi si cateva bucatele de slaninuta (daca ati pus carne care este fara grasime). Se unge din belsug cu mustar si se pune in oala (eu am folosit kukta).

Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.

Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.

Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia