Carnea de vita se spala in mai multe ape, se impaneaza cu usturoi si cateva bucatele de slaninuta (daca ati pus carne care este fara grasime). Se unge din belsug cu mustar si se pune in oala (eu am folosit kukta).
Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.
Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.
Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii