Carne de Vita cu Galuste de Faina

Complexitate
redusa
Carne de Vita cu Galuste de Faina

Ingrediente

  • Carne de vita
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 radacini de patrunjel
  • telina putina
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ardei
  • sare dupa gust
  • mustar pentru uns carnea

Mod de preparare

Carnea de vita se spala in mai multe ape, se impaneaza cu usturoi si cateva bucatele de slaninuta (daca ati pus carne care este fara grasime). Se unge din belsug cu mustar si se pune in oala (eu am folosit kukta).

Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.

Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.

Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Bucataras.RO

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat...

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola