Carne de Vita cu Ciuperci la tigaie

Complexitate
redusa
Carne de Vita cu Ciuperci la tigaie

Ingrediente

  • 7-8 felii (grosime de un deget de lat) de carne de vita mai slaba
  • 3-4 rosii mai mititele
  • 2 cepe potrivit de mari
  • sare
  • piper si cimbru dupa gustul fiecaruia
  • ulei (eu am pus de cocos)
  • 4 conserve mici de ciuperci (sau bureti proaspeti circa 400 gr)
  • faina

Mod de preparare

Se curata carnea de eventualele fibre de grasime si se bate ca pentru snitele.
Ceapa se curata, se spala dupa care se toaca marunt.
Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune ulei si se pune pe foc, feliile de carne se tavalesc prin faina dupa care se aseaza in uleiul fierbinte. Se prajesc pe ambele parti pana prinde o crusta aramie.
Se scot intr-un vas separat, se acopera sa le tinem calde.

Uleiul se pune intr-un alt vas si eventual se rade ceva "arsura" ramasa de la prajeala.
In uleiul asta se aseaza ceapa tocata si rosiile tocate si se prajeste pana devine ceapa sticloasa. Intre timp daca folositi ciuperci din conserva se pun intr-o strecuratoare si se spala bine de tot sub jet de apa rece pentru a scoate din ele sarea in care au fost tinute.

Se adauga si ciupercile peste ceapa, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga cimbru dupa dorinta fiecaruia si se dunstuiesc. Dupa circa 10 minute, peste ele, se adauga bucatile de carne prajite si sucul scurs din ele, se pun doua pahare de apa si se lasa la fiert la foc mic.

Din cand in cand, cu o lingura de lemn, mai verificam sa nu se prinda de fundul vasului si mai adaugam apa daca este nevoie. Cand carnea este moale se ia de pe foc. Sosul din vas trebuie sa fie gros si destul de mult dar sa nu pluteasca in el carnea si ciupercile.

Se serveste cu garnitura de cartofi piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Haideti sa imblanzim monstrii cu un desert de sezon, fraged si delicios! http://youtu.be/bIzKR9H2nH4

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin