Se curata carnea de eventualele fibre de grasime si se bate ca pentru snitele.
Ceapa se curata, se spala dupa care se toaca marunt.
Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune ulei si se pune pe foc, feliile de carne se tavalesc prin faina dupa care se aseaza in uleiul fierbinte. Se prajesc pe ambele parti pana prinde o crusta aramie.
Se scot intr-un vas separat, se acopera sa le tinem calde.
Uleiul se pune intr-un alt vas si eventual se rade ceva "arsura" ramasa de la prajeala.
In uleiul asta se aseaza ceapa tocata si rosiile tocate si se prajeste pana devine ceapa sticloasa. Intre timp daca folositi ciuperci din conserva se pun intr-o strecuratoare si se spala bine de tot sub jet de apa rece pentru a scoate din ele sarea in care au fost tinute.
Se adauga si ciupercile peste ceapa, se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga cimbru dupa dorinta fiecaruia si se dunstuiesc. Dupa circa 10 minute, peste ele, se adauga bucatile de carne prajite si sucul scurs din ele, se pun doua pahare de apa si se lasa la fiert la foc mic.
Din cand in cand, cu o lingura de lemn, mai verificam sa nu se prinda de fundul vasului si mai adaugam apa daca este nevoie. Cand carnea este moale se ia de pe foc. Sosul din vas trebuie sa fie gros si destul de mult dar sa nu pluteasca in el carnea si ciupercile.
Se serveste cu garnitura de cartofi piure.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii