Carnea se spala si se fac gauri cu cutitul, unde va fii introdusa din loc in loc pastrama taiata fasii si usturoiul curatat (cate un catel din loc in loc). Se condimenteza cu condimentul, sarea si piperul. Urmatorul pas este spalarea merelor si taierea acestora in patru.
Alegem un vas mai inalt (eu am pus intr-o oala), asezam carnea, merele pe langa si in final punem vinul (cam sa depaseasca nivelul carnii). Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 2 ore (carnea este groasa si trebuie patrunsa), se intoarce pe partea cealalta cand se rumeneste si din cand in cand se umezeste cu sosul format din oala.
Cand sosul a scazut, se scoate pe un platou si se taie felii.
Se serveste calda cu garnitura la alegere (eu am facut ciuperci cu sos de smantana).
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!
Inghetata BacioEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii