Carne de Porc Aromata, cu Mamaliga si Sos Alb

Complexitate
redusa
Carne de Porc Aromata, cu Mamaliga si Sos Alb

Ingrediente

  • -400-500 g pulpa de porc slaba sau spata
  • -2 linguri bulion
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri smantana
  • -4 rosii
  • -1 lingurita coriandru
  • -1 lingurita rozmarin
  • -1 lingurita menta uscata
  • -1 lingurita usturoi pisat
  • -1 lingurita boia dulce
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei sau unt pentru uns vasul la cuptor
  • -150-200 g mamaliga, gata pregatita

Mod de preparare

Din apa, sare si faina de malai, faceti o mamaliga de marime medie, mai vartoasa, apoi lasati-o la racit.

Vezi modul de preparare accesand link-ul: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/garnituri/mamaliga_pripita-4516/

Intre timp, taiati carnea cubulete, rumeniti-o usor in uleiul incins. Adaugati bulionul, usturoiul, restul condimentelor, putina apa calda sau bulion de pui, mai dati cateva clocote si stingeti focul.

Separat, bateti oul si adaugati smantana, omogenizand.

Ungeti cu ulei sau unt un vas de ceramica care merge la cuptor sau de yena. Puneti felii potrivite de mamaliga, iar printre ele, bucatile de carne cu sosul de rosii, repartizand uniform in tot vasul. Turnati sosul alb si pe deasupra puneti rosii taiate in jumatati sau felii mai groase, daca sunt mai mari.

Dati la cuptorul incins, pentru 15-25 min sa se gratineze bine sau pana ce se rumeneste frumos. Serviti calda, imediat, cu o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pogacele cu leurda
Bucataras.RO

Pogacele cu leurda

Pogacele cu leurda
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!