Carne de Berbec cu Varza Acra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Carne de Berbec cu Varza Acra

Ingrediente

  • 1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati
  • 2kg varza murata (tocata)
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 100ml ulei
  • 500ml bullion
  • 100g pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita coreandru

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac, cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza.

Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.
Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita. Acoperim tava cu o folie, apasind bine marginile sa nu intre aer si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3, 5 h.
Preparatul se serveste cald, cu un ardei iute alaturi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)