Sa va prezint unul din meniurile preferate ale slovacilor. Se gaseste la orice restaurant respectabil pe aici.
Carnea se pune in tava cu ulei, condimentele, sare, chimen, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat feliute. Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se pune la cuptor la 250 de grade pentru 1 ora. Se verifica din cand in cand.
Varza se toaca. Se taie ceapa marunt si se pune la prajit cu condimentele, sare si chimen. Se adauga varza tocata si se prajeste pentru 5 minute. Se adauga un pahar cu apa sau depinde de cat de mare e varza. Se lasa la fiert la foc mic.
Cand s-a inmuiat varza se adauga o lingira de otet si una de zahar. Se lasa la fiert la foc mic pentru o ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.
Knedla aici se cumpara de la magazin semipreparata. Este un fel de paine insa nu se coace ci se pregateste la aburi. Iti trebuie aparat special ca in poze (un fel de site) care se pune peste o oala unde fierbe putin apa. Knedla se pune peste sita si se acopera cu un capac. In 10 minute e moale si gata de taiat.
Se serveste fierbinte. Carnea se pune pe farfurie cu varza alaturi, iar knedla se taie felii si se decoreaza ca o roata in jurul farfuriei. Se toarna sos de la carne peste kndela.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii