Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Complexitate
redusa
Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Ingrediente

  • Carnea
  • 1kg carne de porc taiata bucatele sau o caserola de pulpe de pui (azi am mers pe pulpe)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta, condimente pt carne dupa gust) ulei
  • Varza
  • 1 capatana de varza (alba sau rosie, dar aici se prefera cea rosie)
  • 1 ceapa
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta dupa gust) ulei

Mod de preparare

Sa va prezint unul din meniurile preferate ale slovacilor. Se gaseste la orice restaurant respectabil pe aici.

Carnea se pune in tava cu ulei, condimentele, sare, chimen, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat feliute. Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se pune la cuptor la 250 de grade pentru 1 ora. Se verifica din cand in cand.

Varza se toaca. Se taie ceapa marunt si se pune la prajit cu condimentele, sare si chimen. Se adauga varza tocata si se prajeste pentru 5 minute. Se adauga un pahar cu apa sau depinde de cat de mare e varza. Se lasa la fiert la foc mic.

Cand s-a inmuiat varza se adauga o lingira de otet si una de zahar. Se lasa la fiert la foc mic pentru o ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.

Knedla aici se cumpara de la magazin semipreparata. Este un fel de paine insa nu se coace ci se pregateste la aburi. Iti trebuie aparat special ca in poze (un fel de site) care se pune peste o oala unde fierbe putin apa. Knedla se pune peste sita si se acopera cu un capac. In 10 minute e moale si gata de taiat.
Se serveste fierbinte. Carnea se pune pe farfurie cu varza alaturi, iar knedla se taie felii si se decoreaza ca o roata in jurul farfuriei. Se toarna sos de la carne peste kndela.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti