Carnati de casa - Kolbasz

Complexitate
redusa
Carnati de casa - Kolbasz

Ingrediente

  • cca 10 kg carne porc mai grasa (daca carnea nu e grasa la 10 kg adaugam cca 3-4 kg grasime)
  • usturoi,
  • boia,
  • piper macinat ,
  • sare
  • mate subtiri

Mod de preparare

Carnea o macinam cu masina de tocat avand ciurul mai mare (marimea Cool.

Intr-o craticioara punem cca 1/2 litru apa sa se infierbinte si punem in el cca 200 gr sare sa se topeasca , adaugam tot aici piper macinat cca. 20gr, si boia cam 3 maini bune si omogenizam totul.

Se toarna peste carnea tocata si se framanta bine, se adauga usturoi pisat dupa gustul fiecaruia si se framanta in continuare. Se mai potriveste de sare, piper daca mai e nevoie si se umple apoi cu carnatarul in intestine.

Se inteapa pe alocuri cu un ac sa nu crape intestinul, se rasuceste din juma in juma de metru si se aseaza pe scandurase mai inguste si se pun la zvantat la rece pana a doua zi.

A doua zi se pun carnatii la afumat in afumatoare.
Se pot servi prajiti ori neafumati ori afumati cu pasta de hrean si maioneza sau cu mustar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

M

Mihai Belciu • 04 Iulie 2022, 10:28 Normal că nu există comentarii, dacă rețeta este făcută cu unitatea de măsură 3 mâini bune de boia!!! Nu mai încurcați lumea, ori faceți ceva corespunzător și calificat, ori mai bine renunțați!!!

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Muschiulet de porc rulat
Bucataras.RO

Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!