Budinci mici de ficat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g ficat de vitel
  • o lingura faina
  • o ceasca lapte
  • 2 linguri smantana
  • 4 galbenusuri sau 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina si stins cu o ceasca de lapte. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu ficatul dat prin masina, la care se adauga 2 linguri de smantana, apoi 4 galbenusuri sau 2 oua intregi. Se potriveste de sare si piper. Se trece totul prin sita, si se umplu cu aceasta compozitie mici forme de marimea unei cesti, bine unse cu unt. Se aseaza intr-o tava cu apa clocotita, si se tine la cuptor vreo 10-15 minute.
Se rastoarna, se aseaza pe farfurie, si se servesc fie cu leguma, fie cu un sos de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Bucataras.RO

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)

Sigur ca o salata cu pere, struguri, nuci si branza de capra este foarte potrivita si ca gustare in timpul zilei, iar daca...

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate