Curatam varza si o tocam feliuta, punem un pic de sare in ea, si o inabusim cu uleiul si 1/2 cana cu apa. Cand varza s-a inmuiat, adugam bulionul si o scadem bine pe foc, amestecand sa nu se prinda de cratita.
Condimentam varza dupa gust, cu cimbru, maghiran sau piper.Dam varza la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Batem abusurile spuma, adugam galbenusurile, apoi amestecam cu varza racita. Intr-o tava unsa cu unt sau unsoare si tapetata cu pesmet, asezam in straturi compozitia cu varza si carnatii.
Coacem budinca timp de 20 min. in cuptorul preancalzit, apoi o scoatem si o desprindem de margini folosind un cutit.. Calduta se rastoarna pe un platou, taiem felii groase si o servim alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Humus reteta Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma...
Humus reteta cu ardei coptiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii