Se fierb cartofii in coaja,se curata si se taie bucatele potrivite. Carnati se taie in bucaticam de 3 cm si se inabusa in 3 linguri de ulei de masline cu o lingura se apa,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste carnati se pun si cartofii.
Se separa galbenusul de albus, care se bate spuma. Albusurile se amesteca cu galbenusurile frecate cu restul de ulei de masline, sare si piper.
Se adauga faina in ploaie, se amesteca incet pana la omogenizare si se toarna peste canati si cartofii din tava.
Se da la cuptorul incis circa 40 de minute, la foc mediu.
Se serveste cald cu mamaliguta si muraturi
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu