Boeuf Bourguignon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 800 g carne de vitel
  • 3 linguri bulion
  • 500 ml vin rosu
  • 125 ml supa de vita
  • 20 ml coniac
  • 1 fir de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 40 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie morcovii rondele. Ceapa si usturoiul se taie felii. Baconul se taie fasii. Carnea se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste baconul, apoi se scoate. Carnea se prajeste in uleiul ramas. Se adauga bulionul si se stinge cu vin, supa si coniac. Se adauga rozmarinul, foile de dafin, morcovii, ceapa, usturoiul.

Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inabuse 2 1/2 - 3 ore la foc mijlociu. Se amesteca untul cu faina si se inglobeaza in sos. Se mai lasa sa fiarba 10 min. Fara capac.

Pe Boeuf Bouguignon se presara patrunjel.
Se serveste cu piureu de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc