Arpacas cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne de porc sau pasare
  • -2 cepe
  • -100 ml ulei
  • -250g arpacas
  • -1 lingurita concentrat de supa (vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -2 l apa clocotita

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda, cu rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat.

Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert inabusit, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.

Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).

Carnea taiata in bucati, se prajeste in ulei, se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga arpacasul cu apa in care a fiert, concentratul de supa si pasta de rosii desfacuta. Se amesteca si se asezoneaza(se pune sare si piper)

Se adauga si carnea prajita, se pune pe foc pana da in clocot, apoi se acopera cu un capac si se da la cuptorul incins, la foc potrivit 20-30 min.

Se serveste fierbinte.
Pentru o portie normala este suficient 50g arpacas.

Pentru ca isi mareste volumul mai mult decat orezul, arpacasul se pune intr-o cantitate de lichid de 8 ori mai mare decat cantitatea de arpacas.

Din arpacas pot fi pregatite aproape toate mancarurile care se prepara din orez.

Boabele de arpacas nu se lipesc intre ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute