Arpacas cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne de porc sau pasare
  • -2 cepe
  • -100 ml ulei
  • -250g arpacas
  • -1 lingurita concentrat de supa (vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -2 l apa clocotita

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda, cu rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat.

Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert inabusit, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.

Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).

Carnea taiata in bucati, se prajeste in ulei, se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga arpacasul cu apa in care a fiert, concentratul de supa si pasta de rosii desfacuta. Se amesteca si se asezoneaza(se pune sare si piper)

Se adauga si carnea prajita, se pune pe foc pana da in clocot, apoi se acopera cu un capac si se da la cuptorul incins, la foc potrivit 20-30 min.

Se serveste fierbinte.
Pentru o portie normala este suficient 50g arpacas.

Pentru ca isi mareste volumul mai mult decat orezul, arpacasul se pune intr-o cantitate de lichid de 8 ori mai mare decat cantitatea de arpacas.

Din arpacas pot fi pregatite aproape toate mancarurile care se prepara din orez.

Boabele de arpacas nu se lipesc intre ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.