Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda, cu rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert inabusit, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).
Carnea taiata in bucati, se prajeste in ulei, se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga arpacasul cu apa in care a fiert, concentratul de supa si pasta de rosii desfacuta. Se amesteca si se asezoneaza(se pune sare si piper)
Se adauga si carnea prajita, se pune pe foc pana da in clocot, apoi se acopera cu un capac si se da la cuptorul incins, la foc potrivit 20-30 min.
Se serveste fierbinte.
Pentru o portie normala este suficient 50g arpacas.
Pentru ca isi mareste volumul mai mult decat orezul, arpacasul se pune intr-o cantitate de lichid de 8 ori mai mare decat cantitatea de arpacas.
Din arpacas pot fi pregatite aproape toate mancarurile care se prepara din orez.
Boabele de arpacas nu se lipesc intre ele.
De 3 ori delicioasa!
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padureDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii