Aripi de Pui Fierte in Coca-Cola (Kele Jichi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aripi de Pui Fierte in Coca-Cola (Kele Jichi)

Ingrediente

  • aproximativ 340 gr aripi de pui (partea din mijloc)
  • 1 doza de coca-cola (330 ml)
  • putin ghimbir si praz
  • 15 ml vin de masa
  • 20 ml sos de soia
  • 1 gr sare
  • ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine aripile de pui. Turnam intr-o oala o cantitate potrivita de apa rece in care introducem aripile si le punem la fiert. Cand apa da in clocot, le mai tinem la fiert inca cateva minute. Le scoatem din apa fiarta si le spalam cu apa calda de cateva ori pentru a elimina cheagurile de sange.

2. Incingem o tigaie si turnam putin ulei. Punem aripile de pui sa se prajeasca la foc mediu pana cand ambele fete capata o tenta aurie.
3. taiem prazul bucati, ghimbirul felii si le punem in tigaie. Imediat turnam sucul si putin vin de masa.

4. Adaugam sos de soia.
5. Fierbem aripile de pui in aceasta compozitie, la foc mediu. Intre timp intoarcem o data aripile de pui pentru a fi patrunse bine. Cand sosul devine consistent, adaugam sare si in final scoatem mancarea gata preparata, pe o farfurie.

Sfaturi:
1. Acest fel poate fi servit atat cald cat si rece.
2. Aripile de pui preparate conform retetei au un gust putin mai dulce. Daca nu va place gustul dulce, puteti inlocui o anumita cantitate de coca-cola cu apa si adaugati mai mult sos de soia si sare.
3. Puteti sa prajiti aripile de pui fara sa le fierbeti in prealabil, insa prin prefierbere si spalare, gustul strain al carnii de pui va fi eliminat eficient.

4. La prajire exista pericolul lipirii pielii de pe aripile de pui de tigaie asa ca e de preferat sa folositi una anti-aderenta.
5. Daca doriti ca gustul compozitiei sa patrunda mai bine in carnea de pui, faceti cateva crestaturi pe aripi.
6. Ultima faza a prepararii necesita mai multa atentie, focul nu trebuie sa fie iute pentru a se evita arderea aripilor ca urmare a cresterii consistentei sosului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie