Aripi de Pui Fierte in Coca-Cola (Kele Jichi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aripi de Pui Fierte in Coca-Cola (Kele Jichi)

Ingrediente

  • aproximativ 340 gr aripi de pui (partea din mijloc)
  • 1 doza de coca-cola (330 ml)
  • putin ghimbir si praz
  • 15 ml vin de masa
  • 20 ml sos de soia
  • 1 gr sare
  • ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine aripile de pui. Turnam intr-o oala o cantitate potrivita de apa rece in care introducem aripile si le punem la fiert. Cand apa da in clocot, le mai tinem la fiert inca cateva minute. Le scoatem din apa fiarta si le spalam cu apa calda de cateva ori pentru a elimina cheagurile de sange.

2. Incingem o tigaie si turnam putin ulei. Punem aripile de pui sa se prajeasca la foc mediu pana cand ambele fete capata o tenta aurie.
3. taiem prazul bucati, ghimbirul felii si le punem in tigaie. Imediat turnam sucul si putin vin de masa.

4. Adaugam sos de soia.
5. Fierbem aripile de pui in aceasta compozitie, la foc mediu. Intre timp intoarcem o data aripile de pui pentru a fi patrunse bine. Cand sosul devine consistent, adaugam sare si in final scoatem mancarea gata preparata, pe o farfurie.

Sfaturi:
1. Acest fel poate fi servit atat cald cat si rece.
2. Aripile de pui preparate conform retetei au un gust putin mai dulce. Daca nu va place gustul dulce, puteti inlocui o anumita cantitate de coca-cola cu apa si adaugati mai mult sos de soia si sare.
3. Puteti sa prajiti aripile de pui fara sa le fierbeti in prealabil, insa prin prefierbere si spalare, gustul strain al carnii de pui va fi eliminat eficient.

4. La prajire exista pericolul lipirii pielii de pe aripile de pui de tigaie asa ca e de preferat sa folositi una anti-aderenta.
5. Daca doriti ca gustul compozitiei sa patrunda mai bine in carnea de pui, faceti cateva crestaturi pe aripi.
6. Ultima faza a prepararii necesita mai multa atentie, focul nu trebuie sa fie iute pentru a se evita arderea aripilor ca urmare a cresterii consistentei sosului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Mere fara Blat
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Prajitura cu budinca si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu budinca si cocos

Prajitura cu budinca si cocos
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa