Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan (de curte am avut eu)
  • 50 ml ulei
  • 1 plic condimente pentru pui
  • sare, piper
  • 4-5 cartofi rosii maricei
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 portocala bio
  • un pahar de vin rosu

Mod de preparare

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung bucatile de carne cu acesta. Se pun bucatile de carne in bol si se dau la rece pentru cel putin o ora.

Cartofii se curata si se taie in felii mai groase decat pentru cartofii pai. Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in 8 felii. Portocala se spala bine apoi se taie in felii groase de cca 3-4 mm.

Intr-o tava rotunda unsa cu ulei se asaza bucatile de carne. Se pun apoi cartofii, morcovii si ceapa. Se presara peste legume sare si piper, se toarna vinul rosu, se acopera tava cu hartie de copt (sau folie de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza hartia si se stropeste carnea si legumele cu sosul din tava.

Se asaza si cateva felii de portocala deasupra si se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos carnea si cartofii, mai stropind din cand in cand cu sosul format in tava.

Cand este gata se serveste carnea alaturi de legumele din tava si garnisite cu felii de portocala proaspete.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute