Ardei umpluti inveliti in aluat

Postat pe: 25-03-2019
(0)

Ingrediente

Pentru aluat
500 g faina
3 linguri de ulei
8 g drojdie proaspata
1/2 lingura zahar
1/2 lingurita sare
200 ml.apa calduta
Pentru umplutura
6 ardei kapia
500 g carne de porc
1 ceapa mare
1 legatura patrunjel verde
6 linguri de ulei
sare,piper,boia dupa gust
Pentru glazura
1 galbenus de ou
20 g susan

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:10min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Incepem prin a pregati aluatul, dizolvam drojdia in putina apa cu zahar si sare si o lasam sa creasca putin, apoi o amestecam cu faina si framantam adaugand cate putina apa calduta pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la dospit circa 40 minute.
In continuare tocam carnea si ceapa. Calim in ulei ceapa, apoi adaugam carnea tocata,sarea,piperul,boiaua si patrunjelul si le calim bine pe toate apoi le lasam la racit.
Ardeii kapia ii taiem pe lung,ii curatam de seminte si nervuri si ii umplem cu amestecul racit de carne.
Aluatul il impartim in bile pe care le intindem cu ajutorul sucitorului in foi de circa 0,5 cm pe care le taiem in fasii inguste cu care invelim ardeii umpluti.
Asezam ardeii intr-o tava si ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupra seminte de susan
Se introduce in cuptorul incins la 180 de grade circa 30 de minute pana devin aurii.
Se pot servi cu diferite salate in functie de cum va place
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei umpluti inveliti in aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei umpluti inveliti in aluat