Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).
Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15'. In acest fel se vor curata foarte usor.
Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza).
Dupa 2-3 ' se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte "al dente". Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.
Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.
Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.
Eu i-am lasat pe foc 15' si alte 10' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.
Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!
Restul e o joaca!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la...
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii