Ardei copti umpluti

Complexitate
medie
Ardei copti umpluti

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 4-5 ardei mari, grasi si carnosi
  • 200g orez (eu am folosit basmati)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • frunze de patrunjel, busuioc, telina
  • branza afumata (scamorzza)
  • parmezan
  • ulei , sare, piper

Mod de preparare

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).

Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15'. In acest fel se vor curata foarte usor.

Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza).

Dupa 2-3 ' se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte "al dente". Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.

Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.

Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.

Eu i-am lasat pe foc 15' si alte 10' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.

Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!

Restul e o joaca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici