Antrecot de Porc in Sos Vienez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Antrecot de Porc in Sos Vienez

Ingrediente

  • -1 kg antrecot de porc
  • -1 ceapa
  • -2/3 morcovi
  • -1 lingurita boia dulce
  • -2/3 linguri pasta de tomate
  • -apa
  • -vin alb semi dulce
  • -piper boabe
  • -1 lingutita cimbru
  • -1 lingurita vegeta (sg)
  • -sare
  • -piper macinat
  • -ulei

Mod de preparare

Punem putin ulei la incin. Punem sare si piper peste carne dupa care o punem la prajit, asa cat sa isi schimbe putin culoarea, pe ambele parti. Pe urma carnea o luam si pastram. In acelasi ulei punem la calit ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.

Amestecam bine si luam craticioara de pe foc, adaugam 1 lingurita de boia, amestecam in continuu si dam din nou la foc. Punem repede si pasta de tomate, amestecam bine dupa care adaugam si carnea. Imediat punem apa si vinul (eu am pus 3 pahare de apa si 2 de vin, atat cat sa treaca putin peste carne) adaugam piperul boabe, putina sare, lingurita de cimbru, vegeta si lasam sa fiarba sub capac, la foc potrivit cam 40minute. (pana cand e carnea fiarta).

Cand e carnea fiarta o scoatem din sos si o taiem felii mai groase, dupa care o asezam intr-o alta craticioara. Sosul se trece prin blender, iar dupa aceea printr-o sitita. (eu l-am pus intr-o sitita deasupra craticioarei cu carne, si cu lingura de lemn am tot invirtit pana cand in sitita a ramas o pasta).

Se mai da putin la foc, cam 5 minute si gata pentru servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura